Uitvoeren van Maag-Check®:

De test is in enkele stappen eenvoudig uit te voeren en binnen enkele  minuten heeft u de uitslag:

1. Met de automatische lancet  kunt u snel een druppel bloed verkrijgen. Het naaldje is zo dun, dat u hier praktisch niets van voelt.
Draai de grijze bescherming enkele malen van u af waardoor deze loslaat en zet de lancet stevig tegen uw vingertop.
De lancet wordt geactiveerd door op het lipje aan de zijkant van het lancet te drukken:

2. Via het opname buisje wordt de druppel bloed opgenomen.
Plaats het glazen buisje horizontaal in de bloeddruppel en automatisch wordt de juiste hoeveelheid bloed opgenomen.

3. Samen met de meegeleverde oplossing vloeistof wordt het bloed  toegevoegd aan de test en heeft u binnen 5 minuten de uitslag.
Schudt de flacon met oplossingsvloeistof en glazen buisje met bloed enkele malen krachtig zodat het bloed is vermengd met de vloeistof.
Voeg dan 3 druppels toe aan de ronde opening van de test.

Positieve Test (bovenste afbeelding):

Negatieve Test (onderste afbeelding):

Maag-Check® heeft een ingebouwde controle waardoor u zeker weet of  de test goed is uitgevoerd. Deze controle lijn moet altijd verschijnen. Bij een positieve test ontstaat er ook een lijntje bij de T. Bij een negatieve test verschijnt er dus alleen een lijntje bij de C.


U krijgt dan ook een helder en duidelijk  antwoord op de vraag of u een besmetting heeft opgelopen met Helicobacter Pylori.
Gewoon thuis wanneer u het uitkomt.


Helicobacter Pylori : In het slijmvlies van de maag kan een bacterie (Helicobacter pylori) voorkomen. Deze speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van ontstekingen aan het maagslijmvlies, maagzweren of zweren aan de twaalfvingerige darm. Deze bacterie wordt ook in verband gebracht met maagkanker. Het is dus belangrijk om deze bacterie vroegtijdig op te sporen zodat een besmetting met Helicobacter Pylori kan worden behandeld. Maag-check® toont deze bacterie op een betrouwbare manier aan. De test is eenvoudig thuis uit te voeren.